Dag 44 en 45
Door: yaelvdkommer
Blijf op de hoogte en volg Yael
16 November 2016 | Zuid-Afrika, Saint Lucia Estuary
Rond 15.45 uur kwamen we eindelijk aan bij de lodge; Monzi backpackers. Ze hadden ons verteld dat we hier in tenten zouden slapen maar dit hadden we niet verwacht; Een huis met op de bovenverdieping een stuk of 25 tweepersoonstenten. Eigenlijk 4 persoonstenten maar er staan normale bedden in met een nachtkastje. Er zijn twee zwembaden en woonkamer tent met lux kookeiland, pooltafel, tafelvoetbal en lounge banken. Nadat we het voor elkaar kregen om onze monden weer dicht te krijgen, zijn we naar het strand gelopen. Onderweg kwamen we borden tegen waaruit duidelijk werd dat alcohol hier ten strengste verboden is op straat en dat we uit moesten kijken voor nijlpaarden. Na een half uur vonden we een paadje tussen de bomen waarvan we dachten dat het wel naar het strand zou leiden omdat we de zee horen. En ja hoor, hoge duinen, hoge golven, prachtig strand waar het veelte hard waaide. Dus even van het uitzicht genoten en toen weer terug gelopen. Onze gidsen (Themmie en Melucie) hadden ondertussen het eten klaar. Daarna vrij weinig meer gedaan behalve de goedkoopste wijn die we konden vinden (27 Rand dus minder dan 2 euro) leegdrinken.
Op dag twee in St Lucia begonnen we met een reisje naar een natuurprak. Weinig dieren te zien dus doorgereden naar het einde waar de zee was. Door de wind, was de zee heel wild. We hebben even pootje gebaad want het was ondertussen wel 31 graden geworden en de golven aanschouwd. Op de terugweg zagen we weer bijna geen dieren dus zijn we naar een cultural village geweest. Dit keer een dorpje van de Zoulou. We hebben onze boterhammen in hun keuken gesmeerd en daarna begon de rondleiding. Ze leerde ons wat woorden Zoulou wat erg lijkt om Siswati met een paar andere letters of klikken. Op dat moment dachten we dat het hetzelfde zou worden als in Swaziland maar niks was minder waar. We mochten de traditionele kleding aan van de single meisjes (wij mochten wel onze kleren eronder aan houden wat normaal niet hoort, zij dragen alleen de kralen rok, ketting en haarband). In die kleding hebben we de rest van de tour gedaan waarbij we eten mochten stampen(dat is best zwaar), bier drinken (dit keer erg lekker), vazen op ons hoofd dragen (zwaar en moeilijk maar was een van de weinige die het op m’n hoofd kon houden zonder vast te houden), Maija mocht een rietenmat weven en tot slot kregen we de traditionele dansen te zien. Eerst gan de mannen een soort vechten met elkaar met een stok. Themmie en Melucie moesten natuurlijk mee doen, hilarisch. En nadat ze een paar dansen hadden laten zien, mochten ook Katja, Laura, Themmie en Lotte leren hoe je danst als hen.
15.00 uur waren we klaar en toen gingen we naar een Hippo Cruise. Op een grote platte boot (wij op het bovendek) door een te vies kanaal gevaren (vies van modder, leek wel oranje water) op zoek naar nijlpaarden. Snel gevonden. Er waren veel groepen nijlpaarden. Soms een groep van 5, soms van 15. We hebben een paar actie foto’s kunnen maken van geeuwende/tanden-laten-zienende nijlpaarden en 1 nijlpaard op de kant (dan worden ze dus een soort roze van de zon..). Verder nog 2 krokodillen gezien tot 2 uur later de zon bijna onder was dus de trip over was.
Vanavond geholpen met koken. Nu kan ik dus ook ‘maize-pap’ maken. Komen jullie Swazi food bij me eten? ;)
16 November 2016 - 22:17
Ad:
Zeg maar wanneer... (dat eten dus). Mag het iets andere wijn zijn dan die van 2 euro??
Heel veel plezier verder. Nog hoeveel dagen?? 13???