Dag 29 t/m 31 (Ja zuster, nee zuster)
Door: yaelvdkommer
Blijf op de hoogte en volg Yael
18 Januari 2017 | Canada, Calgary
In deze fenomenale dagen zijn we vanuit Whistler naar Vancouver gebracht door Adrian in zijn mega auto met nog twee andere passagiers. Hoe kwamen we aan deze lift? Via een app waar mensen ritjes kunnen toevoegen waar je je op in kan schrijven; ‘Pop a ride’. Het lijkt op ‘blablacar’ voor de mensen die dat kennen. Omdat Jeroen de hele dag koorts had, heeft de zuster geregeld dat Adrian ons bij het hostel op kwam halen.
In Vancouver hebben we in een airbnb gezeten in downtown centrum. Heel handig als je de hele dag op bed moet liggen en je zuster alleen boodschappen moet gaan doen. Heel handig als je zuster in haar eentje alle snowboardspullen naar het vliegveld moet brengen en het station dus om de hoek is. Heel fijn ook dat het een soort privé appartement was om in alle rust te slapen. Misschien hadden we allemaal andere dingen kunnen doen, maar we blijven positief, we hebben immers Vancouver al helemaal gezien.
Een bijkomend positief nootje: Doordat de zuster alleen op pad ging met de zware snowboardtas, wist ze het wel voor elkaar te krijgen om 200 dollar van de prijs af te krijgen bij de storage met haar blonde lokken en blauwe ogen.
De 18e zijn we ’s avonds de beroemde Greyhound-bussen gaan bezoeken. Het bezoekje duurde 16 uurtjes, was best comfortabel en eindigde in Calgary. Dat deze bussen zo goedkoop zijn, is terug te vinden in het aller aardigste personeel in de vertrekhallen. Gelukkig hadden we twee toffe buschauffeurs die ons vele plekken lieten zien die we voornamelijk aan de binnenkant van onze ogen bekeken hebben.
Eenmaal in Calgary zitten we in andere airbnb bij twee mannen in huis. We zien ze niet echt want de patiënt ligt de hele dag op bed en de zuster laat hem natuurlijk niet met rust.
Morgen vetrekken we met onze huur limousine naar Hinton en we hopen van harte dat we daar weer wat van de buitenlucht mogen gaan genieten. We zijn eigenlijk wel blij dat Jeroen deze dagen had uitgekozen om ziek te zijn. Je moet toch wat, anders hadden we ons vast heel erg verveeld in deze 3 pauze dagen.
19 Januari 2017 - 17:41
Maerle :
Beterschap! Maar dat komt helemaal goed met zo'n zuster! ;)
Xxx